Kootje Dijkstra | Preparations
15784
post-template-default,single,single-post,postid-15784,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

14 Jul Preparations

Zo! Alweer een tijdje geleden dat ik wat heb gepost. Ik ben nu bezig met allerlei voorbereidingen, ik kan al niet meer bijhouden wat ik al heb moeten regelen.

Ten eerste ben ik bezig met mijn zorgverzekering, omdat ik echt geen idee heb hoe wat waar wanneer en waarvoor ik allemaal verzekerd ben in het buitenland. Via school krijgen wij ook een soort verzekering aangeboden, maar dan heb je ook nog aanvullend nodig. Verder moet ik een doorlopende reisverzekering regelen. Dan heb je nog de vaccinaties, extra kilo’s bagage (ik was iets te eager met mijn 23 kilo, wat nooit gaat lukken), een goede rugzak aanschaffen, een creditcard aanvragen, een nieuwe ID-kaart laten maken, tussendoor nog eventjes mijn rijbewijs proberen te halen en mijn OV-vergoeding regelen.

Helaas heb ik net gehoord dat ik ben uitgeloot voor de Holland Scholarship, wat erg balen is. Ik had er stiekem wel een beetje op gehoopt dat ik deze zou krijgen, omdat ik een -al zeg ik het zelf- best sterke motivatiebrief had geschreven en omdat er niet heel veel van mijn jaar buiten Europa gaan. Helaas, maar niets aan te doen!

Ook heb ik deze week de eerste lading vaccinaties gehaald! De dokter raadt Hepatitis A+B, DTP en Dengue sterk aan, dus deze krijg ik allemaal. Verder kan ik nog kiezen of ik ook Rabiës erbij wil nemen en of ik malariapillen wil gaan slikken, maar dit zie ik niet zo zitten, omdat je daar zo ziek van wordt 🙁

Ik ben nu vooral veel leuke dingen aan het doen met mijn vrienden hier, dus naar feestjes, buiten de deur eten en gewoon lekker hangen bij mensen thuis. Volgende week zal ik nog een weekje in Amsterdam zitten om op een katje te passen, dus dat wordt een beetje mijn mini-vakantie. Vandaag staat de teller alweer op 1 maand en 10 dagen.. het gaat snel!! Maar ik heb er wel echt veel zin in 🙂