Kootje Dijkstra | Isla Mujeres
15860
post-template-default,single,single-post,postid-15860,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

06 Sep Isla Mujeres

Zaterdag ben ik naar Isla Mujeres geweest! Dat is een eilandje bij Cancún, wat erg mooi is! Ik vertrok zaterdag al vroeg, rond half 9 (dat is vroeg op zaterdag), en ging toen naar Puerto Juarez naar de ferry. Ik had er veel zin in, en het was echt heel mooi weer! Eenmaal aangekomen bij de ferry, kocht ik een kaartje, dat was ongeveer 5 euro voor een retourtje. Op de boot was er al live muziek, dus er hing een gezellig sfeertje.

Toen ik arriveerde zag ik al een hoop golfkarretjes staan, maar ik koos er toch voor een scooter te huren. Dat vond ik net wat sneller gaan, haha! Eerst heb ik een beetje rondgekeken in de grote straat, waar ik wat kleine spulletjes kocht. Je hebt er super veel schattige shops met handgemaakte tasjes, armbandjes en hoedjes. Ook wel veel toeristische winkeltjes natuurlijk.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-20-13

Daarna ging ik naar de turtle farm, de ‘Tortugranja’. Voor 30 pesos kon ik daar de meest schattige schildpadjes ever zien, in allerlei verschillende groottes en kleuren. Het zijn eigenlijk zo’n mooie beestjes!

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-20-25

Lieeeeeeeeeeeeeeef!!!
Hier lagen overleden schildpadden, maar ook lagen hier eitjes die binnenkort uitkomen en dan hier zullen worden verzorgd.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-20-44

Mooi plekje hier.
Straten van Isla Mujeres! Overal gekleurde huisjes, mooie veranda’s, een hoop hout en allerlei leuke streetart en belettering.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-20-53

Een van de gezellige caféetjes met allerlei Mexican food. Ik heb eerlijk gezegd nog niet veel Mexicaanse gerechten op, maar ik heb al van mijn collega’s een lijstje gekregen met gerechten en hapjes die ik zeker nog een keertje moet proeven.

Eenmaal verder gescooterd, kreeg ik ineens dit uitzicht te zien! En echt, zo’n mega blauw water, het is echt ongelooflijk en je denkt elke keer dat je hoofd een filter heeft gevormd ofzo. Maar dat is dus niet, wowwieeeee!! Hier kon je trouwens ziplinen, dat wil ik ook nog wel een keer doen!

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-21-06

Palmtrees met wel een filter.
Jep, hier ging het mis! Ik wilde me na dit uitkijkpunt omdraaien met mijn scooter, maar ik zag niet dat het asfalt langs de weg een stuk hoger lag dan de berm. Ik slipte er dus langs en viel! Hier had ik mijn knie net een beetje gedept, dus het bloed is niet meer echt te zien. Er waren twee kerels bezig met filmen met een drone, zij zagen mij vallen. Toen hoorde ik ineens: ‘Oh my god girrrrllllll, nice footage thanks!!’. Ook fijn. En gisteren viel ik weer over een steen en is mijn teen nog eens open gegaan haha. 

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-22-01
Street art en golfkarretjes. Daarna kwam ik een mooi kerkhof tegen. Het is echt bijzonder om te zien hoeveel moeite mensen hier stoppen in een mooi, eervol en waardig graf voor hun overledenen. Er stonden overal potjes met (verse) bloemen, handgeschreven briefjes, heilige beeldjes, en de graven zelf waren met gekleurde tegels bezet. Sommigen waren zelfs helemaal gemozaïekt.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-21-52

Een kerk (Iglesia Guadalupa) met zo’n panoramisch uitzicht had ik ook nog nooit eerder gezien. Erg mooi!! Het was wel een redelijk nieuwe en moderne kerk maar dan nog.
Uitkijkpunt Punta Sur. Hier zag je nog een paar overblijfselen van ruïnes. Het uitzicht hier was ook echt geweldig.

Rond 5 uur moest ik mijn scooter weer inleveren, dus rond half 5 reed ik weer terug naar het dorpje. Alleen, mijn spiegel was eraf! En ik had geen zin om een boete te betalen, dus die heb ik weer geplakt en zo ingeleverd. En de meneer van de scooters merkte niks! Hahaha. Tja.. dat doet Mexico met je hé.

Ik wil echt zeker nog een keertje terug naar het eiland! Er hangt zo’n leuke en relaxte sfeer. Ik vond het ook zo leuk om eens wat echte Mexicaanse cultuur te zien en met wat locals te praten. Zij konden me echt vertellen waar ik allemaal heen moest. Het eiland is maar 7 kilometer lang, dus het is allemaal dicht bij, dus leuk voor een middagje uit Cancún.

Hasta luego! 
Ko