Kootje Dijkstra | First week: Exploring Mexico
15847
post-template-default,single,single-post,postid-15847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

03 Sep First week: Exploring Mexico

Hola!

Dit is alweer mijn eerste week in Mexico. En het is echt heeel erg wennen! Die eerste klap in de sauna was al heftig, en ik ben nog steeds niet gewend aan de hitte. Het is echt niet normaal! Ik heb me dus as we speak al enorm verbrand en mijn rug begint ook alweer te vervellen. Heb ik overigens lelijke tanlines aan overhouden maar hé, lesson learned. Gelukkig hoef ik in de ochtend niet lang te reizen naar mijn werk 🙂

 

Dat had ik dus ook deze week: stage! Ik begon maandag erg rustig, niet iedereen van het team was aanwezig en zelfs de baas kwam pas rond 11 uur aankakken, wat hier overigens doodnormaal is. Er werd me uitgelegd waar alles te doen was, hoe de uren in elkaar zaten en heb ook kennis gemaakt met het team natuurlijk. Ik had al vantevoren de opdracht gekregen om een platform bij te houden, Eurocun. Deze site moest onder handen worden genomen, en dat is wat ik de afgelopen dagen heb gedaan.

Ook kreeg ik een nieuwe opdracht, wat ook gelijk mijn stageopdracht gaat worden. Voor een housing agency in Playa del Carmen moet ik een marketingplan opstellen. Binnenkort zal er gebouwd worden aan een ‘dorp’, met allerlei condo’s en villa’s in de buurt van Playa del Carmen. Het is de bedoeling dat ik hier investeerders voor ga zoeken afkomstig uit de USA. Ook moet ik potentiële bewoners gaan zoeken én benaderen, wat vooral expats uit de USA zullen zijn en enkelen uit grote steden van Mexico, die naar Yucatan komen voor hun pensioen of vakantie. Ik zal dus ook de website moeten onderhouden, de SEO in de gaten gaan houden en bovenal verbeteren. Dit sluit dus in principe perfect aan bij mijn opleiding die ik nu volg.

Ik moet zeggen, ik vind het echt wennen om weer zo lang kantooruren te maken. Bij Stardust Avenue heb ik nu de derde zomer gewerkt, en ook 9 tot 5- dagen, maar die zagen er wél elke dag en eigenlijk ook elk uur weer anders uit. Dat is dus even een knop omschakelen de komende tijd 🙂

Zaterdags ben ik naar Playa del Carmen gegaan met de ADO bus, waar ik vrienden heb opgezocht die daar op vakantie zijn op dit moment. Het was raar om mensen uit Nederland te zien, maar ook wel fijn even. Ik zal er zeker nog wel een keertje terug komen de komende maanden!

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-57-42

Morgen ben ik van plan om met de ferry naar Isla Mujeres te gaan, een eiland aan de overkant van Cancún. Het schijnt er erg mooi en authentiek te zijn, en heeft ‘amaaazzzinnggg’ beaches, zoals mijn huisgenoot Adriana zegt. Ik ben wel toe aan een beetje Mexican culture, want eerlijk gezegd is Cancún best lelijk hahah. Daar heb je nog originele straten, en het is nog erg onbewerkt. Alles in Cancún is Amerikaans. Als je hier wilt winkelen, zul je geen schattige Mexicaanse straatjes tegenkomen met handcrafted souvenirs en leuke eettentjes. Je hebt hier een stuk of 5 malls waar je gewoon ALLES koopt. En geloof me, die malls zijn hier echt enorme loodsen! Het is handig dat het bij elkaar zit, maar ik ben persoonlijk iets meer van het soort steden die wel authenticiteit hebben.

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-57-12

Mango drink in Playa del Carmen & going out for dinner! Mijn eerste Mexicaanse tacos geprobeerd 🙂

schermafbeelding-2016-09-14-om-22-57-35

Strand in Playa del Carmen, en een palmboom in de achtertuin 🙂

Het is ook erg wennen dat ik ‘s avonds echt er zelf op uit moet gaan. Mijn huisgenoten zijn niet erg actief en vaak ook niet thuis. Ze zijn ook al wat ouder dan ik en hebben nogal een eigen leven geloof ik. Rond 5 uur lokale tijd, is het in Nederland 12 uur ‘s nachts. Er is dan meestal vrijwel niemand meer met wie ik kan Facetimen, Skypen, bellen, Whatsappen of whatsoever, omdat iedereen slaapt! Je kunt hier niet zomaar in de avond de straat op, en al helemaal niet alleen, waardoor je vrijwel elke stap die je zet moet plannen. Er rijden wel taxis natuurlijk, maar ook die worden niet in elke wijk toegelaten waar surveillance staat! Hier moet ik dus nog even mijn weg in gaan vinden de komende tijd. Het liefst ga ik op zoek naar een ander huisje iets meer in het centrum, zodat dit allemaal wat makkelijker gaat.

Ik ga nu het tweede seizoen van Narcos eens kijken, eindelijk is het weer begonnen! Morgen dus vroeg weg en naar Isla Mujeres. Hasta luego!
Muchos besos, Ko
(De mensen hier kunnen mijn naam dus echt niet uitspreken. Meestal is het ‘Kotgee’ of ‘Koe’, hahaha en bedankt)

No Comments

Post A Comment