Kootje Dijkstra | Weekend in Tulum
15957
post-template-default,single,single-post,postid-15957,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

20 Sep Weekend in Tulum

Dit weekend was echt by far het leukste weekend. Ik heb eindelijk via Facebook en internet wat mensen ontmoet met wie ik echt een ontzettend leuk weekend heb gehad in Tulum!! Tulum is een klein dorpje ongeveer 2 uur van Cancún af. Het ligt aan het strand en is een erg populaire bestemming. Het was dit weekend La Independencia de México, dus veel mensen waren vrij van werk. Zo ook ik, dus konden we vrijdag al vroeg vertrekken naar Tulum.

Via internet had ik iemand ontmoet die ons uitnodigde om met hem en zijn vrienden mee te gaan. We besloten donderdag eerst af te spreken in een club in downtown centrum, Nebrina, zodat we elkaar allemaal konden leren kennen. En om natuurlijk even te proosten op de independence! Het was echt een spektakel met allerlei vuurwerk en een heel goede sfeer. Er waren mensen dressed up als mariachi en er was veel mariachi muziek. Ook moest en zouden we de traditionele tequila drinken uit Mexico, die ik eerst af sloeg aangezien ik nogal snel teut ben. We wilden immers toch wel vroeg vertrekken vrijdagochtend 🙂

Maar oké, het was zo gezellig dat we nog door gingen naar een andere club richting de haven, Antique. Het was een beetje kitch en allerlei overdreven mensen, maar het was wel erg leuk!

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-49-26

Op vrijdag vertrokken we dus uiteraard niet erg vroeg, maar om 11 uur. De boys hadden een Airbnb gehuurd, maar ik en Larissa hadden een hotel/hostel gehuurd in de buurt via Booking. Het was erg mooi en met een klein zwembadje erbij. Op de heen weg zijn we eerst nog gestopt bij een cenote, een soort cave met water en planten en vele vissen.

img_2958

Deze cenote was eigenlijk nog erg vlak en een stuk minder diep. In Mexico zijn er bijna meer dan 3500 cenotes, die allemaal weer anders zijn. Het was er wel erg druk, dus de volgende keer willen we een stuk vroeger gaan zodat je meer het rijk alleen hebt. In de buurt zitten nog een paar heel mooie waar ik heen wil gaan.

Processed with VSCO with hb2 preset

Het ziet er wel erg magisch uit en je ziet overal verschillende soorten visjes en beestjes in het water. Het water zelf is best koud, maar wel nog goed te doen. De grot zelf ging ook nog redelijk diep door. Ik ben trouwens wel mijn zonnebril verloren toen ik van een rots af sprong, die had ik al maarliefst 3 dagen!! Yes.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-48-36

Toen we aankwamen in Tulum, zijn we daarna naar de Airbnb van de jongens gefietst en zijn we daar wat gaan drinken. Ze hadden een erg mooi appartement met dakterras, waar een jacuzzi stond. We hadden van tevoren wat mezcal gekocht in een liquor store, dat is een soort tequila, maar dan anders. We hebben wat kaartspelletjes gedaan en we hebben ze geleerd hoe ze moeten bussen, wat ze nu ‘boeshen’ noemen, hahah. Daarna zijn we uit gegaan naar een leuk restaurant/bar met allemaal leuke zithoeken en wel een stuk of 2000 lampjes in de bomen. Ze draaien hier overal zó’n leuke muziek! Heel erg relaxt en het varieert van deep house/electronic/soul/reggaeton/jazz/indiepop-mix achtige muziek.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-49-03

De volgende dag zijn Theresia en Lisse gekomen, twee andere Nederlandse meisjes die ook in Cancún wonen. We zijn met ze naar Papaya Playa Project geweest om wat te lunchen en een beetje hangover drinks te nemen.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-48-07

Het strand is hier zoooo mooi!! Het is er erg sereen en rustig en er is zó’n goede sfeer!

Holaaaa chicaaaa!

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-48-54

I LOVE the Payapa Playa Project, het is echt een super mooie plek. Je kunt hier overdag eten/drinken/naar het strand gaan, maar ‘s avonds is het een uitgaansplek. Er zitten ook veel condos en villa’s die je kunt huren, maar het is er erg duur, zo’n 250 euro per nacht voor 2 personen.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-47-35

En eindelijk fietsen in Mexico! Ik was zo blij dat er fietsen beschikbaar waren bij het hotel, ik had het echt gemist. In Cancún kun je niet fietsen door de drukke wegen. Er waren daar beachcruisers dus die hadden we meegenomen om door het dorp te fietsen en naar het appartement te gaan.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-47-43

‘s Avonds was er een Full Moon Party, en echt dit was het beste wat ik ooit heb meegemaakt. De muziek, de locatie, de mensen, het was echt niet normaal. Iedereen is hier zo open en praat met je en danst met je, ze zijn allemaal heel lief en het is echt totaal anders dan in Nederland. Er hing echt een fantastische sfeer en iedereen was happy. Theresia ging helaas eerder naar huis dus waren we nog met zijn drieën en de jongens, maar het was mega leuk!! De muziek was ZO goed, iedereen danst op blote voeten.

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-47-59

Het was zelfs zó leuk, dat dit om 8 uur ‘s ochtends mijn uitzicht was vanaf een dakterras 😀

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-48-43

New matteyyy Lisse!

schermafbeelding-2016-09-19-om-14-47-51

Volgende dag nog even een kleine explore doen door het centrum. We hebben hier in een vegan tentje wat eten en drinken gehad en we hebben wat gewinkeld. Het is hier erg populair om allemaal met healthy food enzo bezig te zijn, dus je ziet overal tentjes met chiazaadbietensmoothiegranola-food.

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan! We hebben onze spullen gepakt en de zooi in het appartement van de jongens opgeruimd, en zijn toen met de auto weer terug gereden.
Vandaag moest ik weer aan het werk, wat een beeeeetje lastig ging. Ik wil terug!! Het was echt een droom hier. Ik weet zeker dat ik nog een paar keer terug kom in Tulum, want we hebben niet eens tijd gehad om de ruïnes te bekijken en andere kleine parkjes!! Een goede reden om terug te gaan dus.

Voor volgend weekend is de planning om naar Bacalar te gaan, een ander plaatsje nog verder dan Tulum. Dit schijnt ook heel erg mooi te zijn. Maar voor nu weer even een weekje werk!

 

Besos, Koot