Kootje Dijkstra | Cenote Cristalino
16014
post-template-default,single,single-post,postid-16014,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

03 Oct Cenote Cristalino

Dit weekend was een stuk rustiger, en hebben we eigenlijk vooral veel gechilld en gezwommen. Ik heb deze week eindelijk een abonnement op de gym genomen die bij mij op de hoek van de straat zit. De gym heet YEK, en dat is eigenlijk niet een heel motiverende naam voor een sportschool, maar toch. Je kunt er wel van alles doen en er zijn ook yoga classes dus dat is heel chill!!

We waren al de hele week aan het nadenken over wat we wilden gaan doen dit weekend, maar omdat de weersverwachting niet echt gunstig was en er storm was voorspeld, hadden we besloten om niet te verre reis te gaan maken. Als het dan stormt en regent, is het niet echt leuk om daar in je tentje te zitten 3 dagen lang. Wel zijn hier zoals eerder gezegd een hoop cenotes, dus besloten we er eentje uit te zoeken. Sommige cenotes hebben een veel duurdere entree, soms wel tot 15 euro!
We kozen er eentje uit die nog goed bereikbaar was met de colectivo: cenote Cristalino.

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-33-14

Zaterdagochtend hebben we eerst ontbeten in een heel gezellig tentje! Het heet La Organica, en ze hebben er heel veel lekkere broodjes, salades, wraps en shakies. Ik had een tuna-avocado melt, een shake met aardbei, meloen, papaya, sinaasappel en ananas, en een koffie 🙂

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-33-22

Het zag er heel leuk uit van binnen!!

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-54

Toen hebben we de colectivo naar Playa del Carmen gepakt! We gingen overigens met zijn vieren; Julia, Theresia, Larissa en ik. Lisse ging niet mee dit weekend want die ging naar Isla Holbox (wil ik ook heeel graag heen).

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-33-01

Onze eerste stop was bij cenote Chac Mool, maar we kwamen er hier achter dat deze cenote eigenlijk alleen voor duikers was. Het zwemgedeelte was een stuk kleiner en niet heel erg boeiend. Helaas hadden wij echter geen duik- of snorkelspullen, dus hebben we een taxi gepakt naar een cenote verderop.

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-42

En toen kwamen we hier aan!! Deze cenote was echt heel lekker rustig. Het was niet super diep, maar er waren wel achterin nog grotten waar het wel een stuk dieper was. Er waren heel veel kleine visjes hier en over het land liepen grote leguanen.

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-00

Fishiessss!!!!

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-34

Qué buenooo! Uiteindelijk hadden we trouwens heel erg geluk met het weer en heeft het nieteens geregend!! Het is lastig om in te schatten of het weer ook echt slecht wordt als dat zo wordt voorspeld.

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-16

Julia the Terminator was trouwens zo slim om van een afstapje te vallen vorige week, dus vandaar dat ze zo’n geval om haar been heeft.

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-06

Achterin zie je een stukje grot, waar het echt pikzwart is en je bijna niets kunt zien!

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-32-22

Groepfotoooo!! In de avond zijn we weer op tijd terug gegaan, omdat we nog naar de film wilden. In de Cinépolis draaide Bridget Jones Baby, en die wilden we al heel lang zien! Je kunt hier echt voor 5 euro als VIP in de bios zitten, met super chille stoelen en service. Dat wilden we uit gaan proberen, maar helaas was er nog maar één kaartje over 🙁 Toen zijn we naar een andere bioscoop gegaan en die was eigenlijk ook al heel relaxed tegenover de Pathé in Nederland hahaha. Mensen gaan hier heel vaak naar de bioscoop, omdat het super goedkoop is hier (normaal kaartje is 40 pesos, ongeveer 2 euro).

Maar de film was super leuk!! We hebben echt veel gelachen, ook vooral om alle mensen die zo hard aan het lachen waren 🙂

schermafbeelding-2016-10-03-om-09-31-47

Op zondag heb ik de hele middag bij Julia thuis bij haar zwembad gelegen, wat heel erg mooi is daar. We zijn nog even koffie gaan drinken bij Antoinette en in de avond hebben we wat gewinkeld voor bikini’s.

In de avond werden we nog even getrakteerd op deze zonsondergang, die heeel snel ging!! De zon gaat hier dus niet onder in de zee, maar in de lagune Nichupté. Als je dus een zonsondergang wilt zien, moet je naar de binnenkant van de hotelzone gaan, daar kan je de zon helemaal zien onder gaan!

Volgend weekend willen we naar Cozumel gaan, om te kamperen. Dat gaan we dus even plannen deze week!

 

Hasta luego! Ko